OK
Dijual
Disewa
Properti Baru
Panduan

9 Contoh Teks Anekdot Bahasa Jawa Lucu dan Menarik, Bisa untuk Tugas Sekolah Kelas 12!

16 Oktober 2023 · 6 min read Author: Rulfhi Alimudin Pratama S

teks anekdot bahasa jawa

teks anekdot bahasa jawa | Sri Suparmi_risuky3 / Shutterstock.com

Contoh teks anekdot bahasa Jawa lucu ini akan membuat Property People semakin tertarik mempelajari bahasa Jawa. Penasaran? Pastikan baca sampai tuntas, ya!

Teks anekdot bahasa Jawa adalah cerita berbahasa Jawa yang mengandung unsur lucu dan terkadang diselipkan dengan kritikan.

Umumnya, jenis teks ini mengangkat berbagai topik layanan publik, politik, lingkungan, sampai dengan sosial.

Penasaran dengan bentuk teks anekdot bahasa Jawa yang dimaksud?

Tenang, Rumah123 telah menghimpun beberapa contoh teks anekdot bahasa jawa singkat, lucu, dan menyelipkan kritikan yang bisa kamu baca serta pelajari untuk tugas sekolah kelas 12

Yuk, simak baik-baik contoh anekdot bahasa Jawa di bawah ini!

Contoh Teks Anekdot Bahasa Jawa

teks anekdot bahasa jawa

Contoh teks anekdot bahasa jawa

1. Teks Anekdot Bahasa Jawa Lucu tentang Tukang Nangka

Aji liburan di Bandung. Pas transit ning Terminal Leuwipanjang, Aji ganti bis. Pas wes mlebu bus anyar Aji langsung lungguh.

Terus ana wong lanang mlebu, “Nangkana, nangkana, nangkana”. Aji ngiro wong iki kondektur bus e. Deweke terus pindah.

“Nangkana, nangkana, nangkana,” bengok wong anyar mau.

Aji sing bingung ngirone panggonane wes dipesen uwong. Akhirnya deweke pindah panggonan ning mburi dewe.

“Nangkana, nangkana, nangkana,”

“Mas e mas e, aku ki sudah berpindah-pindah lho terus dari tadi. Jane bis iki wis kebak opo piye?” takon Aji.

“Lho, A. Nyarios naon? Mau beli nangka?”

“Saya yang salah,” jawab Aji.

2. Contoh Anekdot Bahasa Jawa di Sekolah

Esuk iku pelajaran bahasa inggris. Jarjit koyo biasane manggon mburi karo ngemuti pensil. Pak guru menunjuk Jarjit kon jawab pertanyaan.

Pak guru: Jehan cobo jawab basa inggris pintu opo?

Jarjit: Door Pak.

Pak guru: Nek boso inggris buka pintu?

Jarjit: Open the door, Pak .

Pak guru: Kalau boso Inggris pintu ora dibuka opo?

Jarjit: Gedoor-gedoor, Pak.

Pak guru: Wo lha, ngawur.

3. Contoh Anekdot Bahasa Jawa Lucu tentang Negosiasi Harga

Cerita iki kadadean neng pasar antara pembeli lan penjual pas negosiasi harga.

Ayu: “Bu, iki apel e sekilo regane piro?”

Mboke: “Telu puluh ribu sekilo, Mbak. Tak jamin manis!”

Ayu: “Halah larange. Apel sak upil e telu puluh Biasane wae dua puluh, kok.”

Mboke: “Lha, nek iki seupil trus irunge sepiro, Mbak?”

Ayu: “………”

4. Teks Anekdot Bahasa Jawa tentang Keadilan

Ana orang tua sing bubar dikunjara. Ing dina kapisan deweke nginep ing kunjara, tahanan sabanjure takon kenapa deweke dikunjara.

Narapidana: “Sampean wis tua, kepiye Sampean wis ing penjara? Tumindak kejahatan apa sing Sampean lakoni?”

Orang tua: “Aku mung nyolong kayu.”

Narapidana: “Pirang taun Sampean wis dihukum?”

Orang tua: “Isih 3 wulan.”

Kanti rasa gumun, Narapidana kesebut takon maneh amarga iki cukup aneh.

Narapidana: “Mung nyolong kayu bisa dihukum nganti 3 wulan. Kayu opo sing kok colong?”

Orang tua: “Lah Aku njupuk kayu kanggo kayu bakar ing omah banjur dicekel karo pemilik.”

Narapidana: “Wah yeng mung sawetara dina ora butuh 3 wulan.”

Orang tua: “Durung rampung masalahe aku pancen njupuk kayu ing wilayah sing diduweni Perhutani.”

Narapidana: “Hahaha… sampeyan kudu mlebu kunjara Sampeyan nyolong kayu ing wilayah Perhutani. Lah tapi kenapa yen sing njupuk milyaran kang duwit masyarakat ora dipenjara?”

5. Contoh Teks Anekdot Bahasa Jawa Kelas 12

Tono wong sugih nanging rodo oton, arepe tuku sapi nek pasar. Dheweke arep golek sapi kanggo pesta minggu ngarep nek omahe. Tono budal menyang pasar sapi, dheweke budal gawe mobil anyare. Teka pasar sapi, Tono mubeng-mubeng golek sapi seng cocok kanggo pesta kuwi. Ora suwi mlaku ana pasar, enek blantek sing sapine cocok kanggo pesta sesuk. Tono langsung marani lan takon-takon.

Tono: “Pak niki sapine sinten, Pak?’’

Bakul sapi: “Sing endi ? Lokal apa import?’’

Tono: “Sing lokal, Pak?”

Bakul sapi: “Nggonanku”

Tono: “Lha sing import, Pak?’’

Bakul sapi: ”Padha.”

Tono: “Lha sapine ngeten niku pintenan? (karo nduding sapi)”

Bakul sapi: “Sing endi ? Lokal apa import?”

Tono: “Sing lokal pinten, Pak?”

Bakul sapi: “20 juta wae.”

Tono: “Lha sing import piro Pak?’’

Bakul sapi: “Padha.’’

Tono: “Lhoh, Pak! ketmau kok panggah padha-padha jane piye?’’

Bakul sapi: “Yo serku to sapi-sapiku ,lambe-lambeku!”

6. Teks Anekdot Bahasa Jawa Menyindir Pemerintah

Toni: “Sugeng enjang, Mas! Aku arep ngajak sampeyan marani pasar malam neng kota. Ana sesuatu sing penting kang takon ke sampeyan.”

Budi: “Sugeng enjang, Mas Toni! Kersane ana apapun sing penting? Apa sing sampeyan toto?”

Toni: “Wah, sampeyan ra bakal nyebutake apapun seng penting banget yen sampeyan ora bawa bendera ijo neng pasar malam. Rencanane, pemerintah ngeluarkan aturan anyar.”

Budi: “Bendera ijo? Apa sing terang nek aku ora bawa bendera ijo?”

Toni: “Yen sampeyan ora bawa bendera ijo, ora arep njalari neng pasar malam, Mas. Bendera ijo nggawe kita aman saka samber rodo.”

Budi: “Ah, yoiku! Beneran banget, bendera ijo iku penting kang saiki, Mas Toni. Apa sing bakal sampeyan tumahi yen ora nggolekake bendera ijo?”

Toni: “Ben ora banget, Mas Budi. Mugo-mugo neng sawetara wulan neng depan, pemerintah ora ngeluarkan aturan anyar kang lagi, kyai, amarga ora cukup warna ijo, entenono jenenge bendera, aku ora bisa tak bawa bendera tosane.”

Budi: “Haha, sampeyan iku berpikir terus, Mas Toni! Sing penting, iki kelakon kang gampang marani ngerteni kahanan kita ing kutho.”

Toni: “Iyo, Mas Budi, kita mesthi isin-i maneh marani jenenge peraturan anyar sing apik wae. Kahanan kita ora bakal jebol oleh aturan sing ora ngerteni.”

7. Contoh Teks Anekdot Bahasa Jawa Tema Politik

Wahyu: “Sugeng enjang, Bambang! Gimana, nek soal pemilu nggih?”

Bambang: “Sugeng enjang, Wahyu! Apik, Mas. Kulo malah wae njalari bingung. Iya iki ada calon-calon sing banget mantap. Wae nggih, aku seneng banget bisa ikut milih kang terbaik.”

Wahyu: “Yen wis gitu, kangge arep nggawe sing apik? Ngomong-ngomong, aku mendengar ngono kulo sampeyan arep kampanye, ben ora?”

Bambang: “Iya, Wahyu. Aku banget arep kampanye. Iki seng penting, kan kita kudu ngerti apa sing diajan calon-calon. Tapi, yen aku arep kampanye, aku ora bakal gawe terusan mbesuk, kan? Wis, kabeh barang kepraduanku habis marani spanduk. Wong desa iki mung 200 wong, kang wani aku beresake wae?”

Wahyu: “Iyo, Mas Bambang, yoiku carane. Wong desa iki saiki wani marani kampanye. Aku juga njalari satu calon kang aku dukung.”

Bambang: “Eh, kang ngomongi aku, yoiku calon sapa?”

Wahyu: “Calon nomer tiga, Mas. Aku arep calon nomer tiga menang.”

Bambang: “Aku ora banget tau calon nomer tiga, Wahyu. Siapa kang nomer telu?”

Wahyu: “Yen sampeyan ora tau calon nomer telu, ngerti banget. Aku wae karo sampeyan, Mas. Aku ora tau jenenge, aku wae ngira nomer telu iku orang kang ngurus partai oposisi, nganti-tuku acar wae kanggo mejeng. Tapi kalau sampeyan dukung nomer telu, berarti kita ujug-ujug dolanan politik, Mas.”

Bambang: “Haha, aku banget karo sampeyan, Wahyu. Jadi, yen wae kita duwekno pilihan sing bener-bener apik kan?”

Wahyu: “Iyo, Mas. Aja sampeyan kudu kabeh banget suwe-suwene, soale kan beda-beda sing bakal ngabarin kita.”

8. Teks Anekdot Bahasa Jawa tentang Pendidikan

teks anekdot bahasa jawa tentang pendidikan

Contoh teks anekdot bahasa jawa tentang pendidikan

9. Contoh Teks Anekdot Bahasa Jawa tentang Sekolah

contoh teks anekdot bahasa jawa beserta strukturnya

Contoh teks anekdot bahasa jawa beserta strukturnya

***

Itulah beberapa contoh teks anekdot bahasa Jawa yang lucu dan menarik, Property People. 

Temukan artikel lainnya seperti contoh peribahasa Jawa hanya di artikel.rumah123.com.

Pastikan juga kamu sudah follow Google News kami biar selalu up to date.

Jangan lupa kunjungi www.rumah123.com untuk menemukan rumah terjangkau yang pastinya #AdaBuatKamu. 


Tag: , , , ,


Rulfhi Alimudin Pratama S

Content Writer

Mengawali karier kepenulisan sebagai penulis lepas di beberapa media daring sejak 2016. Kini mencurahkan pikiran untuk menulis properti, gaya hidup, marketing, hingga teknologi di Berita 99 dan Rumah123.
Selengkapnya

IKLAN

Tutup iklan
×

SCROLL UNTUK TERUS MEMBACA