OK
Panduan

Contoh Cerita Pengalaman Sing Nyenengake dalam Bahasa Jawa

21 Nopember 2023 · 5 min read Author: Rulfhi Alimudin Pratama S

contoh cerita pengalaman sing nyenengake

contoh cerita pengalaman sing nyenengake | canva

Bingung membuat tulisan tentang pengalaman diri sendiri yang menyenangkan dalam bahasa Jawa? Kamu perlu baca dulu contoh cerita pengalaman sing nyenengake berikut ini!

Dalam mata pelajaran Bahasa Jawa, salah satu materi yang diajarkan adalah teks cerita.

Para siswa akan diminta untuk menuliskan cerita tentang pengalaman diri sendiri dalam bahasa Jawa.

Ketika membuat cerita pengalaman sendiri, banyak sekali tema yang bisa kamu angkat, misalnya cerita tentang liburan, hingga cerita tentang persahabatan.

Sebagaimana namanya, cerita pengalaman pribadi umumnya terinspirasi dari kisah sendiri.

Jika masih bingung membuatnya, mending simak aja contoh cerita pengalaman yang menyenangkan dalam bahasa Jawa.

Contoh Cerita Pengalaman Sing Nyenengake dalam Bahasa Jawa

1. Pengalaman Ke Pantai Kangen

Nalika ana waktu kadha nembe wis kepengin bener nengak pantai, aku nemokake kanggo mbukak kalender lan nyusun rencana. Mula-mula, ana pitung dino sing ora duwe kegiatan.

Wonten tanggal munggah, aku bareng karo temen-temenku, Nyoman lan Siti, nembe nyambat tenda lan persiapan liyane kanggo njaluk manfaat saka dhewe. Kita duwe semangat banget nglakoni rencana iki.

Ing dinten nangis, kita mbukak mata kanthi padha kanthi asmara. Langit cerah lan ombak samudra sing ora duwe akir mugi nampa ati. Kita arep mlakuake aktivitas pantai sing asyik banget.

Wis nduwe persiapan, kita langsung dandani dhewe karo pakaian ala pantai, nanging kita tetep nate sedoyo lan saling guyonan sing banter.

Sampeyan ora duwe kabeh nang pantai karo temen-temen lan ora duwe gambaran sing ngedandani dhewe nang pantai, nganti katon padha sing njaluk omah nyantos lestarine. Pantes banget menehi kesan khusus.

Sak wengi, kita duduk bareng maring tendha lan mangan cilok lan jagung bakar sing dibeli saka pedagang lokal. Rame banget, nanging perasaan kaya ora ana sing bisa nandingi kebersamaan kita.

Sampeyan pengin padha padha, kita nemokake omah sing arep dipunsaingi kanggo ngurus. Mulane, kita nglakoni sandal jepit. Aku duwe ide gila kanggo njajaki kesalahan bener apa ora, lan panitia ngiyakake iki. Kesimpulan saka pangowahan iki bikin kita padha padha seneng lan terhibur.

Dinten arep malih nanggapi, kita duduk maring pasir pantai. Nyawiji maring awan-awan sing melu banget. Saiki, kita arep malih yen arep malih lan apik sampeyan ana sing ditambahake.

Mangga kita duwe kesenangan sing gawe kita satemene. Wonten sing padha ora bisa dilupakan lan gawe kita pengin mlebu ing kalbu.

2. Cerita Pengalaman Berwisata ke Gunung Puncak Jaya

Nalika ana waktu luwih sedasa, aku lan rombongan teman-temanku arep ngadakan wisata menyang gunung Puncak Jaya. Panjenengan padha arep tahu? Gunung iki aja dadi salah sawijining gunung paling indah lan epektif kanggo dijajah ing Indonesia.

Wonten siji dino sing ora ana kegiatan, kita dipuntal dhewe karo pitung kados, makanan lan barang sing diperlukan. Rencanane, kita bakal mulai perjalanan sakenging jam 4 dinten kanggo dadi saka wisatawan. Aku padha padha seneng banget nglakoni rencana iki, nanging ana ing ngisor atiku nangis aja bisa ketemu panggonan sing ora bakal sampun ketemu.

Sak wengi, kita mbiyar barang lan disusun bener nang mobil sing bakal dadi kendaraan kita. Ana ing perjalanan, kita terus ngomong lan ketawa. Padha banget duwe energi lan semangat. Aku ketemu karo banyu, ora lali omah. Sing nduwe kersa bareng lan perasaan kaya ora ana sing bisa ngilangake kebersamaan kita.

Nalika kita dhewe sadurung sikil menyang gunung, kita lewat ing kono persawahan sing indah lan hawa sing sejuk. Kita padha duwe foto-foto sing abot banget. Ing kono, temen-temenku duwe kreativitas masing-masing lan perasaan sing asyik. Lan, ora lama, kita arep sampe ing awal perjalanan menyang Puncak Jaya.

Saiki, kita arep melewati hutan sing rimbun lan dadi ruang petualangan kita. Kadang-kadang, kita dadi ketemu aja sing asyik kanggo diobservasi, kaya burung lan tanaman langka. Kita duwe ransel penuh lan padha pules banget nglakoni perjalanan iki.

Ing tengah perjalanan, kita bebarengan ngelewati soko sing angel wutuh. Aku bisa ngrasakake adem banget ora kekeringan. Bener-bener ketemu karo alam lan wisata sing ngeluwihake atiku.

Nalika nyampe ing puncak, kesan ing ngisor lan panorama sing luar biasa banget. Aku lan temen-temenku duduk maring dawuhan sing asyik kanggo refreshing. Rasane rada meh, nanging seneng banget bisa ngrasakake keindahan sing ora ana ing tempat liyane. Kita duwe foto bareng, seneng banget lan seneng ora mau duwe temen-temen sing bisa padha ngguyu.

Nalika terakhir, kita arep turun menyang sabuk gunung. Ing wengi, kita nyambut mentari sing bakal saiki sah lan nyawiji. Kita padha uga pengin arep malih yen arep malih. Lan saiki, kita ora lali nulis pengalaman sing udan diinget maring kalbu kita.

Mugi-mugi menyang atiku panjenengan banget ya. Jarene, menyang gunung ora bakal inggih, lan kita padha padha ora bakal duwe kesempatan sing kayak gini terus. Ora lali, wisata ing gunung iku wisata sing bakal aku tampa-tampakaken lan rame-rame banget inganggep. Semoga bisa sinau sing apik lan ora lali lan kadonya bakal ana manfaat.

3. Cerita Pengalaman Menyenangkan ke Borobudur

cerita pengalaman sing nyenengake

Sumber: portalpurwokerto

***

Itulah sejumlah contoh cerita pengalaman sing nyenengake sebagai referensi.

Semoga artikel bermanfaat dan menghibur, ya.

Temukan cerita pendek menarik lainnya hanya di Google News Rumah123.

Baru menikah dan ingin beli rumah baru? Temukan di www.rumah123.com yang selalu #AdaBuatKamu.


Tag: , , ,


Rulfhi Alimudin Pratama S

Content Writer

Mengawali karier kepenulisan sebagai penulis lepas di beberapa media daring sejak 2016. Kini mencurahkan pikiran untuk menulis properti, gaya hidup, marketing, hingga teknologi di Berita 99 dan Rumah123.
Selengkapnya

IKLAN

Tutup iklan
×

SCROLL UNTUK TERUS MEMBACA