OK
Dijual
Disewa
Properti Baru
Panduan

Contoh Soal TOEFL Reading Comprehension dan Kunci Jawaban

13 September 2023 · 12 min read Author: Gadis Saktika

contoh soal toefl reading

sumber: shutterstock.com

Test of English as a Foreign Language (TOEFL) adalah tes yang mencakup ragam keterampilan, salah satunya reading yang terstandardisasi untuk mengukur kemampuan bahasa Inggris. Umumnya, tes TOEFL diujikan kepada seseorang yang bahasa ibunya bukan bahasa Inggris. Buat kamu yang akan menghadapi ujian tersebut, yuk latihan menggunakan contoh soal TOEFL reading pada artikel ini!

Perlu diketahui, tes TOEFL umumnya digunakan oleh institusi kebahasaan yang berasal dari negara Amerika Serikat atau Kanada.

Dengan begitu, bahasa yang digunakan ialah American English.

Soal TOEFL memiliki dua jenis tes, yaitu PBT (paper-based test) dan iBT (internet-based test).

Nah, keduanya sama-sama memiliki reading section yang harus diujikan.

Berkaitan dengan itu, kali ini Rumah123.com telah menghadirkan contoh soal TOEFL reading sehingga bisa berguna untuk kamu yang akan menghadapi ujian.

Melansir dari banyak sumber, yuk simak contoh soal TOEFL reading pada uraian berikut.

Contoh Soal TOEFL Reading dan Jawabannya

Soal Reading TOEFL

Example 1

Awarded the Nobel prize for physics in 1918, German physics Max Planck is best remembered as the originator of the quantum theory. His work helped user in a new era in theoretical physics and revolutionized the scientific community’s understanding of atomic and sub-atomic processes.

Planck intriduced an idea that led to the quantum theory, which became the foundation of twentieth century physics. In December 1900, Plnck worked out an equation that described the distribution of radiation accurately over the range of low to high frequencies. He had developed a theory which depended on a model of matter that seemed very strange at the time. The model required the emission of electromagnetic radiation in small chunks or particles. These particles were later called quantums. The energy associated with each quatum is measured by multiplying the frequency of the radiation, v, by a universal constant, h. Thus, energy, or E, equals hv. The constant, h, is known as Planck’s constant. It is now recognized as one of the fundamental constant of the world.

Planck announced his finding in 1900, but it was years before teh full consequences of his revolutionary quantum theory were recognized. Throughout his life, Planck made significant contributions to optics, thermodynamics and stastistical mechanics, physical chemistry, and other fields. In 1930, He was elected president of the Kaiser Wilhelm society, which was renamed the Max II. Though deeply opposed to the fascist regime of Adolf Hitler, Planck remained in Germany throughout teh war. He died in Gottingen on October 4, 1947.

  1. In which of the following fields did Max Planck NOT make a significant contribution?
    a) Optics
    b) Thermodynamics
    c) Stastistical mechanics
    d) Biology
  1. Theword “revolutionary” as used in line 13, means…
    a) Dangerous
    b) Extremist
    c) Momentous
    d) Militarist
  1. It can inferred from the passage that Planck’s work led to the development of which of the following?
    a) The rocket
    b) The atomic bomb
    c) The internal combustion engine
    d) The computer
  1. The particles of electromagnetic radiation given off by matter are known as…
    a) Quantums
    b) Atoms
    c) Electrons
    d) Valences
  1. The word “universal”, as used in line 10 most nearly means…
    a) Planetary
    b) Cosmic
    c) Worldwide
    d) Always present
  1. The implication in this passage is that…
    a) Only a German physics could discover such a theory
    b) Quantum theory, which led to the development of twentieth century physics, is basically a mathematical formula
    c) Planck’s constant was not discernible before 1900
    d) Radiation was hard to study
  1. “An idea” as used in line 4, refers to…
    a) A model of matter
    b) Emission of electromagnetic radiation
    c) Quantums
    d) The equation that described the distribution of radiation accurately over the range of low to high frequencies
  1. The word “emission” as used in line 8 means…
    a) Giving off
    b) Holding on to
    c) Throwing away
    d) Taking back
  1. Planck’s constant, expressed in a mathematical formula, is…
    a) e = v/h
    b) E = h/v
    c) e = h-v
    d) E = hv
  2. What is known as Planck’s constant?
    a) v
    b) h
    c) e
    d) E

Jawaban:

  1. D
  2. C
  3. B
  4. A
  5. D
  6. B
  7. D
  8. A
  9. D
  10. B

Reading TOEFL

contoh soal toefl reading

sumber: studocu.com

Example 2

The railroad was not the first institution to impose regularity on society, or to draw attention to the importance of precise timekeeping. For as long as merchants have set out their wares at daybreak and communal festivities have been celebrated, people have been in rough agreement with their neighbors as to the time of day.

The value of this tradition is today more apparent than ever. Were it not for public acceptance of a single yardstick of time, social life would be unbearably chaotic: the massive daily transfers of goods, services, and information would proceed in fits and starts; the very fabric of modern society would begin to unravel.

  1. What is the main idea of the passage?
    1. In modern society we must make more time for our neighbors.
    2. The traditions of society are timeless.
    3. An accepted way of measuring time is essential for the smooth functioning of society.
    4. Society judges people by the times at which they conduct certain activities.
  1. According to the second paragraph, the phrase “this tradition” refers to
    1. the practice of starting the business day at dawn
    2. friendly relations between neighbors
    3. the railroad’s reliance on time schedules
    4. people’s agreement on the measurement of time

Jawaban:

  1. C
  2. D

Contoh Soal Reading TOEFL

Example 3

The Alaska pipeline starts at the frozen edge of the Arctic Ocean. It stretches southward across the largest and northernmost state in the United States, ending at [4]a remote ice-free seaport village nearly 800 miles from where it begins. It is massive in size and extremely complicated to operate.

The steel pipe crosses windswept plains and endless miles of delicate tundra that tops the frozen ground. It weaves through crooked canyons, climbs sheer mountains, plunges over rocky crags, makes its way through thick forests, and passes over or under hundreds of rivers and streams. The pipe is 4 feet in diameter, and up to 2 million barrels (or 84 million gallons) of crude oil can be pumped through it daily.

[15]Resting on H-shaped steel racks called “bents,” long sections of the pipeline follow a zigzag course high above the frozen earth. Other long sections drop out of sight beneath spongy or rocky ground and return to the surface later on. The pattern of the pipeline’s up-and-down route is determined by the often harsh demands of the arctic and subarctic climate, the tortuous lay of the land, and the varied compositions of soil, rock, or [23]permafrost (permanently frozen ground). A little more than half of the pipeline is elevated above the ground. The remainder is buried anywhere from 3 to 12 feet, depending largely upon the type of terrain and the properties of the soil.

One of the largest in the world, the pipeline cost approximately $8 billion and is by far the biggest and most expensive construction project ever undertaken by private industry. In fact, no single business could raise that much money, so eight major oil companies formed a consortium in order to share the costs. Each company controlled oil rights to particular shares of land in the oil fields and paid into the pipeline-construction fund according to the [37]size of its holdings. Today, despite enormous problems of climate, supply shortages, equipment breakdowns, labor disagreements, treacherous terrain, a certain amount of mismanagement, and even theft, the Alaska pipeline has been completed and is operating.

  1. The passage primarily discusses the pipeline’s
    1. operating costs
    2. employees
    3. consumers
    4. construction
  2. The yellow highlighted word “it” in paragraph 1 refers to the
    1. pipeline
    2. ocean
    3. state
    4. village
  3. According to the second paragraph, 84 million gallons of oil can travel through the pipeline each
    1. day
    2. week
    3. month
    4. year
  4. The phrase “Resting on” in paragraph 3 is closest in meaning to
    1. Consisting of
    2. Supported by
    3. Passing under
    4. Protected with
  5. The author mentions all of the following in the third paragraph as important in determining the pipeline’s route EXCEPT the
    1. climate
    2. lay of the land itself
    3. local vegetation
    4. kind of soil and rock
  6. The yellow highlighted word “undertaken” in paragraph 4 is closest in meaning to
    1. removed
    2. selected
    3. transported
    4. attempted
  7. According to the last paragraph, how many companies shared the costs of constructing the pipeline?
    1. three
    2. four
    3. eight
    4. twelve
  8. The yellow highlighted word “particular” in paragraph 4 is closest in meaning to
    1. peculiar
    2. specific
    3. exceptional
    4. equal
  9. According to the last paragraph, which of the following determined what percentage of the construction costs each member of the consortium would pay?
    1. How much oil field land each company owned
    2. How long each company had owned land in the oil fields
    3. How many people worked for each company
    4. How many oil wells were located on the company’s land
  10. Look at green highlighted sentences, Where in the passage does the author provide a term for a layer of soil that always remains frozen?
    1. Line 4
    2. Line 15
    3. Line 23
    4. Line 37

Jawaban:

  1. D
  2. A
  3. A
  4. B
  5. C
  6. D
  7. C
  8. B
  9. A
  10. C

Soal Reading Bahasa Inggris

Example 4

On Saturday, December 12th, from 10 A.M. until 4 P.M., Carverton Middle School will be holding a music festival in the school gymnasium. The special event will feature a variety of professional musicians and singers.

Task Time Date
Make posters 1 P.M.–4 P.M. December 5th
Set up gym 11 A.M.–4 P.M. December 11th
Help performers 9 A.M.–4 P.M. December 12th
Welcome guests 10 A.M.–2 P.M. December 12th
Clean up gym 4 P.M.–7 P.M. December 12th
sumber: www.ets.org

Interested students should speak with Ms. Braxton, the music teacher. Students who would like to help at the festival must have written permission from a parent or guardian.

  1. What time will the festival begin?
    1. 10 A.M.
    2. 11 A.M.
    3. 1 P.M.
    4. 2 P.M.
  2. In line 3, the word feature is closest in meaning to _______.
    1. look
    2. keep
    3. include
    4. entertain
  3. What job will be done the day before the festival begins?
    1. Making posters
    2. Setting up the gym
    3. Cleaning up the gym
    4. Helping the performers
  4. Who is told to talk to Ms. Braxton?
    1. Parents
    2. Students
    3. Teachers
    4. Performers

Jawaban:

  1. A
  2. C
  3. B
  4. B

Contoh Soal TOEFL Reading

“Did you see that?” Joe said to his friend Bill.

“You’re a great shooter!” Bill caught the basketball and bounced it before throwing it again. The ball flew into the net.

“Bill, you never miss!” Joe said admiringly.

“Unless I’m in a real game,” Bill complained.

“Then I miss all the time.” Joe knew that Bill was right. Bill performed much better when he was having fun with Joe in the school

yard than he did when he was playing for the school team in front of a large crowd.

“Maybe you just need to practice more,” Joe suggested.

“But I practice all the time with you!” Bill objected.

He shook his head. “I just can’t play well when people are watching me.”

“You play well when I’m watching,” Joe pointed out.

“That’s because I’ve known you since we were five years old,” Bill said with a smile. “I’m just not comfortable playing when other people are around.”

Joe nodded and understood, but he also had an idea. The next day Joe and Bill met in the school yard again to practice. After a few minutes, Joe excused himself.

“Practice without me,” Joe said to his friend. “I’ll be back in a minute.”

Joe hurried through the school building, gathering together whomever he could find—two students, a math teacher, two secretaries, and a janitor.

When Joe explained why he needed them, everyone was happy to help. Joe reminded the group to stay quiet as they all went toward the school’s basketball court. As Joe had hoped, Bill was still practicing basketball. He made five baskets in a row without noticing the silent people standing behind him.

“Hey, Bill!” Joe called out finally.

Bill turned. A look of surprise came over his face.

“I just wanted to show you that you could play well with people watching you,” Joe said. “Now you’ll have nothing to worry about for the next game!”

  1. What would be the best title for the story?
    1. Joe Joins the Team
    2. Practice Makes Perfect
    3. Bill Wins the Big Game
    4. Bill’s Basketball Problem
  2. In line 8, the word performed is closest in meaning to _______.
    1. acted
    2. played
    3. moved
    4. changed
  3. Why is Bill upset?
    1. He plays better in practice than he does during games.
    2. The school yard is not a good place to practice.
    3. Joe watches him too closely when he plays.
    4. His team loses too many games.
  4. Why does Bill play well when Joe is watching him?
    1. He is comfortable with Joe.
    2. Joe tells him how to play better.
    3. He does not know that Joe is there.
    4. He wants to prove to Joe that he is a good player.
  5. Why does Joe decide to gather a group of people?
    1. Because he wants more players for his team
    2. Because he wants to help Bill feel less nervous
    3. Because he wants to show them his talent
    4. Because he wants more people to see the next game
  6. At the end of the story, all of the following people watch Bill practice EXCEPT _______.
    1. Joe
    2. a janitor
    3. a math teacher
    4. the basketball coach
  7. Why does the group have to be quiet when they go to the basketball court?
    1. Because Joe is telling Bill what to do
    2. Because they do not want Bill to know they were there
    3. Because Bill likes to practice alone
    4. Because the group needs to listen to Joe’s instructions

Jawaban:

  1. D
  2. B
  3. A
  4. A
  5. B
  6. D
  7. B

Lalu, kamu juga bisa mendapatkan contoh soal TOEFL reading dan jawabannya pada link download ini.

***

Nah, itulah ragam contoh soal TOEFL reading yang bisa dipelajari.

Semoga contoh soal TOEFL reading ini bisa membantumu dalam mendapatkan skor tinggi, ya.

Guna mendapatkan contoh soal TOEFL secara komprehensif, kamu juga bisa lihat lebih lengkap lewat artikel.rumah123.com.

Ikuti pula Google News kami dari sekarang untuk dapatkan informasi terbaru seputar properti.

Jika sedang mencari rumah untuk keluarga, Rumah123 adalah solusi yang tepat.

Ya, kini mencari properti semakin mudah karena kami selalu #AdaBuatKamu.


Tag: , ,


Gadis Saktika

Content Writer

Gadis Saktika adalah Content Writer di 99 Group yang sudah berkarier sebagai penulis dan wartawan sejak tahun 2019. Lulusan Bahasa dan Sastra Indonesia UPI ini senang menulis tentang etnolinguistik, politik, HAM, gaya hidup, properti, dan arsitektur.
Selengkapnya

IKLAN

Tutup iklan
×

SCROLL UNTUK TERUS MEMBACA