OK
Dijual
Disewa
Properti Baru
Panduan

5 Contoh Teks MC Bahasa Jawa untuk Berbagai Jenis Kegiatan. Lengkap!

04 September 2023 · 5 min read Author: Hanifah

kumpulan teks mc bahasa jawa

Kamu harus menyusun teks MC bahasa Jawa, tetapi kesulitan memilih kata-katanya? Yuk, langsung saja simak sejumlah contoh naskahnya berikut ini!

Dalam budaya Jawa, seorang pembawa acara memiliki sebutan pranatacara.

Tugas utamanya adalah memandu agar suatu acara berjalan dengan lancar.

Karena itu, pastikan naskah yang menjadi pegangannya tersusun dengan baik, ya.

Berikut beberapa contoh teks MC bahasa Jawa yang dapat kamu jadikan referensi!

5 Contoh Teks MC Bahasa Jawa

1. Naskah MC Acara Perpisahan

Pertama, ada teks MC perpisahan singkat dalam bahasa Jawa.

teks mc perpisahan bahasa jawa

2. Teks MC Bahasa Jawa untuk Upacara Adat

Kedua, ada teks MC bahasa Jawa untuk kebutuhan upacara adat, yaitu sebagai berikut:

Sugeng Enjang, kang dipun sami.

Kita sadaya iki tansah bade nyedya kanginan ing Upacara Adat [nama acara].

Kita sesarengan iki kesampurnan karo wong tuwa, dheweke sing takdiraké, lan pitara-pitara kita.

Ing upacara iki ana makna kang amat kanggo kehidupan kita, lan marang iki kita ngundang sadaya kang adiguna amargi majengaken pujane iki.

Upacara iki bakal kita awali karo dhawah nunggil sing dipimpin dening seorang pendeta utawa tokoh agama kang padha-padhane kita sasujine.

Mohon sami ingkang hadir kang eling lan anggung.

Lanjut, kita bakal ngrungokake ucap dhahar saka seorang tokoh adat utawa pemimpin adat sing bakal njelasake sejarah lan makna saka Upacara Adat iki.

Iki waktu kang amat penting kanggo ngerti tradisi kuno kita sing mulya iki.

Sampun lanjut menawi dhahar selesai, kita bakal mulai serangkaian ritual lan upacara adat.

Iki kalebu prosesi tari-tarian, pengorbanan, lan persembahan.

Mugi sami lanang mampirakake upacara karo tekad lan penuh rasa hormat.

Sampun sakarone upacara selesai, kita bakal rampungake karo dhawah penutupan saka seorang pendeta utawa tokoh agama.

Sawise dhawah, kita sami ingkang hadir diundang kanggo mlaku-mlaku ing jamuan panganan lan pirengan khas kang wis dipunsiapake kanggo mbabarake keberhasilan acara iki.

Matur nuwun kang sami lanang saged pripun saking seluruh tamu lan para peserta sing wis mangan kasebut ing Upacara Adat [nama acara] dina iki.

Semoga tradisi kita terus tumeka ing generasi-generasi ingkang ana bakal datang.

Matur nuwun kang sami kagem perhatiane, lan sugeng mriki Upacara Adat  [nama acara] iki.

3. Teks MC Bahasa Jawa untuk Pembukaan Pernikahan

Contoh selanjutnya adalah naskah pembawa acara untuk pembukaan pernikahan dalam bahasa Jawa.

Sugeng Siyang ingkang sami, silihkan ajeng marani dhawuh sakancan.

Kita ora dadi inggih kapan sira sambutke, ing weneh-wohing sangkan paraning dumadi, kahananira sing sembah sugeng rawuh dados penganten anyar.

Ing sakancan iki, kita duwe makna kang akeh banget, ora sekedar lamaran karo pernikahan, nanging endah kang bakal dadi tembung dalem ing kulo.

Kula sareng para panitia nandhangi jagad iki, sinaune bantuan lan patrap kang saestu kanggo meneruske pernikahan sing berjalan lan harmonis, dadi kunci kanggo kaslametan, lan kang paling penting, dadi saksi bisu kang kasunyatan saka cinta ingkang eling marang tumindak kawruh kang waras, doyan ngguyu, lan wani tumraping nerimo.

Kula matur nuwun ingkang sami hadir ing acara iki, kanggo mbabaraki katahunten kang ayu, kang romantis, lan kang wani neruske wonten sakancan kang bakal dadi keluarga anyar.

Sajrone kita punika, nandhang kegon-panggon kang sami setuju lan nerimo kabar kang baik.

Manawi akeh salah tulung banget marang para wujudipun, reh mangkono.

Ing sakancan iki, kita bakal dumugi penganten anyar kang katambahi dene lamaran dene sumangga wektu kang wujudipun bakal mlihar kaenan kang saestu.

Mugi dumugi Gusti Alloh kula matur nuwun kang sami hadir iki, lan mudah-mudahan penganten anyar bakal dilimpahi kaslametan, kasrengeng-rrengengan, lan kabar baik saka Gusti Alloh, ingkang bakal dadi panganten sing bahagia lan duwe keturunan kang sholeh-sholehah.

Ayo kita dadi saksi saka akad nikah iki, lan njaluk kang wujudipun kados punika dados saksi bisu kang mendhapuki loro hati.

Matur nuwun, ora amung kanggo sami ingkang sami, nanging kanggo Gusti Alloh ingkang ngaturaken kebahagiaan marang kita kabeh.

4. Naskah Pembawa Acara Pengajian

Selanjutnya, ada teks MC acara pengajian dalam bahasa Jawa, yakni sebagai berikut:

naskah pembawa acara dalam bahawa jawa

5. Naskah Pembawa Acara Perisahan dalam Bahasa Jawa

Terakhir, ada teks MC bahasa Jawa singkat untuk acara perpisahan.

Sugeng Enjang kanca-kanca sekalian!

Iki momen saka ngundhuhken rasa mongso lan metu saka sawetara-tara perjalanan kita kang sami.

Tindak-mendaki, numpak sepedha, temu karo dilek, lan nongkro kang asik, kabeh kita wis sajone.

Kita ora dadi dipunegu mung kapan kita sajone bakal mulai, amargi momen perpisahan iki, kita isih ana marang satu rambu.

Kita wis siap karo potho-potho lan cerito sing bakal dilebokake sampeyan nanteni.

Mugi naskah kaya iki ora bakal nindakake sampeyan terlalu nangis, nanging malah mbukakaken bebarengan ing pamrih lan gegametan.

Aja lali, perpisahan iku rada-rada kelingan.

Ing sakancan iki, kita bakal njupuk wektu kang sisa iki kanggo ngomongake padha marang teman-teman kita sing bakal ngirimi dhokumen khusus kang isine kabar lan doa sing baik.

Kita duwe semangat sing abot, amarga kita isih punya waktu kang cilik kanggo ngguyu manawi kita tahu bakal ana temenan sing mlebu ing romo sing ora gede.

Kita isih duwe perencanaan kang akeh kang ora kejadian.

Tapi ora ana salah karo sampeyan kanggo nyoba! Ing sakancan iki, kita ora mung ngrasa kehilangan, nanging kita apresiasi saben kilas ingkat ing karo sampeyan.

Mugi-mugi sampeyan bakal tindak menawa kita mbedakaken.

Sampeyan kabeh wis nampi mburi kabeh! Mugi Gusti Alloh ngaturaken sampurna, kabeh, lan kaslametan marang sampeyan.

Suwun.

***

Itu dia beberapa contoh teks MC bahasa Jawa yang bisa kamu jadikan referensi, Property People.

Temukan beragam informasi menarik lainnya dengan mengikuti Rumah123 di Google News, ya.

Kunjungi juga artikel.rumah123.com untuk menemukan berita ter-update seputar properti.

Pastikan juga membuka laman Rumah123.com untuk menemukan hunian impian.

Tenang saja, kami selalu #AdaBuatKamu dengan berbagai penawaran properti yang menarik!


Tag: , , , ,


IKLAN

Tutup iklan
×

SCROLL UNTUK TERUS MEMBACA