OK
Dijual
Disewa
Properti Baru
Panduan

Contoh Pidato Bahasa Sunda tentang Kesehatan. Singkat dan Jelas!

31 Agustus 2023 · 4 min read Author: Emier Abdul Fiqih P

contoh teks pidato bahasa sunda tentang kesehatan

contoh teks pidato bahasa sunda tentang kesehatan | sumber: shutterstock.com

Masih banyak yang belum tahu bagaimana cara menyusun teks pidato bahasa sunda tentang kesehatan. Jika kamu salah satunya, tengok beragam contohnya di bawah ini!

Bahasa Sunda adalah salah satu mata pelajaran yang masuk dalam kategori muatan lokal.

Pelajaran ini dipelajari oleh peserta didik yang bersekolah di Provinsi Jawa Barat.

Dalam pelajaran bahasa Sunda, terdapat berbagai teks bacaan yang harus dipahami, termasuk teks pidato.

Materi ini umumnya membahas banyak hal atau topik.

Salah satunya adalah tema kesehatan.

Bagi yang mendapat tugas membuat teks pidato bahasa sunda tentang kesehatan, kamu berada di tempat yang tepat.

Dihimpun dari kumparan.com dan sonora.id, berikut beberapa contoh biantara bahasa Sunda yang bisa dijadikan referensi.

Contoh Pidato Bahasa Sunda tentang Kesehatan

1. Teks Pidato Pertama

 

pidato bahasa sunda tentang kesehatan singkat

ilustrasi pidato bahasa sunda tentang kesehatan, biantara bahasa sunda tentang kesehatan

Assalamualaikum w.w.

Wilujeng enjing ka sadayana, urang panjatkeun puji syukur ka Allah Swt. nu tos masihan kasempatan sareng kasehatan ka urang sadaya.

Ibu/Bapak guru anu dipikahormat sareng rerencangan nu dipikacinta.

Dina waktos ieu, abdi bade ngadugikeun pentingna ngajaga kasehatan kanggo hirup urang sadayana. Urang sadayana wajib ngajaga kasehatan sareng kabersihan lingkungan, teras urang teh kedah ngalaksanakeun hirup sadidinten jeung cara nu sehat. Misalna, meresihan awak pas urang keur ibak, meresihan kuku, jeung nyikat waos nu rutin. Tah eta teh conto cara hirup nu sehat.

Conto nu sanesna nyaeta urang kedah miceun runtah dina tempatna, teu kenging sembarangan. Terus lamun batuk atawa beresin ge kudu nutupan bahan ambeh henteu nularkeun virus ka batur. Urang teh kedah mikacinta kanu kabersihan diri urang, sangka hate urang ge suci jeung bersih.

Lamun urang hoyong janten jalmi anu jagjag waringkas, urang kedah soson-soson meresihan diri urang sorangan tina sagala kotor nu aya. Bade eta kotor jasmani atanapi rohani.

Hadirin sadayana cekap sakitu pidato tentang kasehatan ieu.

Hatur nuhun kana perhatosanana.

Wassalamualaikum w.w.

2. Teks Pidato Kedua

pidato bahasa sunda tentang kesehatan lengkap

ilustrasi pidato bahasa sunda tentang kesehatan, biantara bahasa sunda tentang kesehatan

Assalamualaikum w.w.

Wilujeng enjing sadayana.

Bapak guru nu dipihormat sareng sadaya rerencangan nu dipikacinta.

Langkung ti payun mangga urang sanggakeun puji syukur ka Allah Swt. nu parantos maparin waktos ka urang sadayana dugi ka tiasa patepang raray dina acara dinten ieu. Alhamdulillah, urang tiasa kempel di ieu tempat dina kaayaan sehat wal afiat.

Dina ieu waktos, abdi bade ngadugikeun kumaha pentingna ngajaga kasehatan. Kasehatan mangrupikeun hiji perkara anu kudu ku urang dijaga sahingga urang tiasa ngajauhan mangrupa-rupa panyawat kusabab ngajaga kasehatan.

Ngajagi kasehatan tiasa dilakukeun ku sababaraha cara. Contohna ku cara ngatur pola makan, olahraga teratur, sareng ngajaga lingkungan tina kuman tur panyakit.

Badan anu sehat mangrupikeun impian sadaya jalmi. Kumaha jadina upami awak urang rentang kaserang penyakit? Tangtu urang sadaya bakal ngarasa cape tur kaleungitan sababaraha nikmat nu dicabut babarengan sareng dicabutna nikmat sehat.

Kumargi kitu, hayu urang mimitian ti ayeuna ku gaya hirup sehat pikeun diri urang heula. Ngarobah gaya hirup teu gampil, tapi damang leuwih murah tibatan gering.  Bisa jadi nyaho yen biaya medis kiwari teu murah sanajan pamarentah geus nyadiakeun program pikeun fakir miskin.

Rupina, cekap sakitu bae biantara ti abdi mudah-mudahan tiasa dicandak manfaat tina anu didugikeun teras mudah-mudahan urang sadaya janten jalmi nu tiasa bersyukur kana nikmat ti gusti Allah Swt.

Wabilahi taufik wal hidayah.

Wassalamualaikum w.w.

***

Semoga pembahasan biantara bahasa sunda tentang kesehatan di atas dapat bermanfaat bagi Property People.

Pantau terus artikel biantara bahasa sunda lainnya hanya di artikel.rumah123.com dan Google News kami.

Kunjungi situs properti Rumah123.com untuk beli dan sewa properti karena kami pasti #AdaBuatKamu.


Tag: , , ,


Emier Abdul Fiqih P

Content Writer

Menjadi penulis di 99 Group sejak 2022 yang berfokus pada artikel properti, gaya hidup, dan teknologi. Lulusan S2 Linguistik UPI ini sempat berprofesi sebagai copy editor dan penyunting buku. Senang menonton film dan membaca novel di waktu senggang.
Selengkapnya

IKLAN

Tutup iklan
×

SCROLL UNTUK TERUS MEMBACA