OK
Dijual
Disewa
Properti Baru
Panduan

5 Contoh Pidato Bahasa Sunda Singkat tentang Sabar

22 Maret 2024 · 8 min read Author: Bobby Agung Prasetyo

contoh pidato bahasa sunda singkat tentang agama

contoh pidato bahasa sunda singkat tentang agama | shutterstock.com

Sudah bisa membuat pidato Bahasa Sunda singkat tentang sabar? Jika belum, lihat referensinya pada artikel ini.

Property People, Bahasa Sunda adalah bahasa daerah yang populer di Indonesia.

sejumlah tradisi Sunda menjadi sebuah daya tarik yang turut dipelajari masyarakat Indonesia.

Bahkan, ia termasuk dalam mata pelajaran di sekolah-sekolah Provinsi Jawa Barat.

Salah satu tugas yang kerap diberikan guru yakni membuat pidato Bahasa Sunda singkat.

Terlepas dari tugas, pidato Bahasa Sunda bisa digunakan sebagai bahan ceramah di masjid hingga kalangan kantor.

Secara spesifik, salah satu yang sering dilihat rujukannya adalah pidato Bahasa Sunda singkat tentang sabar.

Agar lebih jelas, pelajari pidato Bahasa Sunda singkat tentang sabar sebagai berikut.

5 Contoh Pidato Bahasa Sunda Singkat tentang Sabar

gambar orang sunda

ilustrasi gambar orang sunda | Iqbal Vetra / Shutterstock.com

1. Pidato Bahasa Sunda tentang Sabar

Sahabat-sahabatku,

Hatur nuhun ka sadayana anu ka hadir di acara ieu. Dina kaulinan nuhun aya dina mahasiswa kasepian, heseulungan, sareng kahuripan. Aya sababaraha hal anu bisa jadi boga aral dina kaulinan tiap-tiap saha. Salah sahiji hal anu penting saestuna aya sabar.

Sabar téh kadaharan anu peryogi dina ngala parobahan jeung rintangan. Ngan sabar téh téh piasa sabab kajadian anu teu bisa dihindarkeun. Banyakna hal anu datang ti saprak maranéhna bisa ngarangkulkeun sangkanu hirup, tapi sabar téh anu bakal ngajalankeun kitu anu lain.

Sabar téh ngajaga hati anu tenang, sareng ngarasa dina waktu anu sabar. Aya waé hal anu téh sabar téh bisa janten kaistiméwaan dina kahuripan. Sabar téh tuladha ti kedah nu kuat jeung tabah aya dina diri kitu.

Sakumaha mana ieu kabutuh sabar saha janten diri kitu, sabar oge janten dorongan kanggo ngamimitian hal anu anyar. Sabar téh ngeunaan ngatépskeun hirup pikeun ngarasa damai jeung bébas.

Sabab eta, sahabat-sahabat, heseulungan diri kitu ku sabar téh ieu patali ka rasa nuhun ka Gusti Allah, anu ngahontal hirup sadayana. Ieu sabar téh nalika kita hadé nulungan ku Gusti Allah saé dina mimitian, dina kaasupkeun, sareng dina kahirupan.

Ari kuring nyarioskeun ka sadayana, nyaéta ku sabar téh kitu anu nyarita kénéhna téh, teu bakal aya hirup anu henteu bisa diatasi. Jadi, sabar téh saéstuna hal anu penting saha dina kaulinan tiap-tiap saha.

Mugi sabar téh ngahontal haté urang sadayana sareng bisa nyandingkeun hirup urang dina pangaksaraan anu béda.

Hatur nuhun, sahabat-sahabat. Mugi Gusti Allah ngarékspèk urang sadayana. Amin.

2. Pidato Bahasa Sunda tentang Sabar sebagai Kunci Sukses

Saudara-saudaraku yang terhormat,

Hatur nuhun ka sadayana anu ka hadir di acara ieu. Dina kesempatan ieu, hirup urang téh sapertos kaulinan anu aya nu tangtu, kadang-kadang manis, kadang-kadang pait. Nanging, hirup téh boga rahasia naon anu téh kudu diiringkeun, sabar.

Sabar téh kunci sukses dina ngala parobahan. Sababna hirup téh salawasna ngajembaran rahasia nu teu bisa disangka-sangka. Dina saprak parobahan, sabar téh sapopoe kitu anu bisa ngalawan kanyataan.

Sabar téh oge jadi kajadian anu bisa nempoan hirup. Sabar téh pangaweruh dina hirup anu sarua janten manisna. Hirup téh téh sapertos randa anu aya nanjak naik puncak gunung, téh teu tiasa dicapai tanpa sabar.

Dina sabar téh oge aya keikhlasan. Keikhlasan nu janten garis tangan anu nyambungkeun hati jeung jiwa. Sabar téh pangaweruh dina ngeureunkeun nalika hal-hal teu sapertos nu diharapkeun.

Sabar téh ujian anu teu tangtu. Aya pangajaran anu bisa kitu ajarkeun dina sabar, nyaéta kegigihan jeung ketabahan. Sabab eta, saudara-saudaraku, sabar téh patali ka kagigihan dina nempoan tujuan.

Kuring asa, sabar téh kadaharan anu parlu diiringkeun dina kaulinan urang. Sabar téh tumbu aya, sabar téh bageur. Sabar téh alat pikeun nempoan manisna hirup.

Hatur nuhun, saudara-saudaraku. Mugi sabar téh saéstuna bisa ngahontal hati urang sadayana. Amin.

3, Pidato Bahasa Sunda Singkat di Masjid

Assalamu’alaikum Wr. Wb.

Hatur nuhun ka sadaya anu ka hadir di masjid ieu.

Sabab eta, kuring badé ngabagikeun pitutur sareng hal nu ngajadikeun sabar téh salaku éndah budaya anu perlu diiringkeun dina urat adat kita, sababna sabar téh patali ka iman sareng ibadah.

Sabar téh leutik loba nu bakal mawa manfaat anu beurat pisan. Sabar ngajadikeun urat haté urang lega, sabar nyadiakeun damai dina pikiran, sareng sabar ogé mawa karaharjaan dina kahirupan.

Sakumaha mana sabar téh ngajaga iman urang. Ngalawan hirup anu béré kajadian, sabar téh janten patali ka Allah nu kaasupkeun urat haté. Dina waktos sabar, urang nyadiakeun pangaweruh dina iman urang, ngarasa dekat ka Gusti Allah.

Sabab eta, maranéhanana, ngajantenkeun sabar téh tangtu. Sabar téh némbongkeun iman jeung ngeureunkeun anu tiasa teu kaasupkeun ku akal.

Sabar téh ogé pangaweruh dina nempoan hikmah anu aya dina hirup. Anu mana ieu naon sabab anu dihadapi, sabar téh bakal ngajantenkeun kitu ngahontal rahayat.

Ka hareupeun, maranéhanana, mangga kuring anjukeun pikeun ngajantenkeun sabar salaku panglima dina kahadean. Sabar téh anu bisa ngajaga haté urang, nyadiakeun damai, jeung ngahontal kahirupan anu arerah teu kajadian.

Hatur nuhun, maranéhanana, sabar téh némbongkeun urat haté urang jeung ngahontal pituduh dina hiji kahirupan anu leutik. Semoga sabar téh bisa ngajantenkeun urat adat kita, sareng éndah-éndah pituduh dina iman sareng ibadah.

Wassalamu’alaikum Wr. Wb.

4. Pidato Bahasa Sunda tentang Sabar di Sekolah

Assalamu’alaikum Wr. Wb.

Sahabat-sahabat sékola,

Hatur nuhun ka hadirin anu ka hadir di lami-lami ieu. Dina kaulinan nuhun anu kaasup hiji éndah budaya nu téh pangpenting dina ngajantenkeun hirup urang. Hirup téh sapertos ranjang anu aya ti manis jeung pait, ngan, ku sabar jeung keteguhan hati, urat hirup téh bisa diajarkeun.

Sabab ieu, kitu éta, kuring badé ngajantenkeun pidato singkat nu ngagunakeun basa Sunda, basa nu dipakeun ku urang sadayana. Tujuan tugas ieu mangrupikeun pikeun ngajantenkeun keur ngaliwatan nu bener, sabab basa téh boga peran anu penting dina kamajuan budaya jeung ékonomi kawilangan.

Sabar téh salaku harta anu teu mungkin dugikeun ku sapala mana wae. Sabar téh téh janten bahan kadaharan anu perlu diiringkeun ku urat adat. Dina situasi kahirupan anu ranjangna meuncitah, sabar téh téh bisa janten obat pikeun ngalawan rasa leungit.

Ngan sabar téh sabagai obat, urat sabar ogé ngajantenkeun ajaran jeung pangajaran. Aya hiji nyariosan Sunda nu ngandung arti “Ngajantenkeun Sabar” anu kuring pikir bisa dijadikeun inspirasi pikeun urat sadayana. Ieu ngandung nuju iringan éndah budaya, nurunkeun ngeunah di handap hiji deudeuh, ngan ngadengekeun kalawan nurunkeun kadeg éndah nu ngaleutikkeun hirup.

Sabab ieu, maranéhanana, ngajantenkeun sabar téh téh mibanda kitu ngeureunkeun kahirupan. Di sakumaha mana aya sabar, aya manfaatna oge.

Hatur nuhun pikeun kawas anu sadayana. Urang kudu saluyu sareng sabar, ngajantenkeun pituduh dina hiji kahirupan anu leutik, sanajan eta ngawengku. Pikeun waktos sabar téh mah jeung sabab eta, kitu éta, hirup téh ranjang anu manis.

Mugi Gusti Allah ngarékspèk urat sadayana sareng nyadiakeun kahirupan anu arerah leutik.

Hatur nuhun, mugi panganyarna anu mibanda. Salam sukses pikeun tugas-tugas lianna anu dihadirkeun. Wassalamu’alaikum Wr. Wb.

5. Pidato Bahasa Sunda tentang Kesabaran dalam Bekerja

Saudara-saudara sékantor,

Hatur nuhun pikeun kabéh anu ka hadir di kaulinan ieu. Kuring badé ngagunakeun basa Sunda, basa nu dipakeun ku urang sadayana, pikeun ngahontal éndah budaya jeung kéur budaya sadaya. Ngan saé kuring sadar, kuring ogé ngamimitian mibanda pikeun ngadaptar sababaraha hal dina pidato kaulinan ieu.

Saudara-saudara sékantor, hirup urang téh sapérangan ranjang manis jeung randa. Éta teu bakal selametan ti henteu kawilangan atawa henteu kawilangan nu sabab hirup téh pasti aya hikmahna. Nanging, sabar téh janten tangtu pikeun ngeureunkeun nu bener.

Kita sadayana ngalamin hirup urang téh; kadang-kadang aya suka, kadang-kadang aya lara. Dina waktos kahirupan nu teu sapertos nu diharapkeun, sabar téh téh kadaharan anu kudu dipatuhankeun. Sabar téh janten panggero anu nempatkeun, sabab eta salaku kecap pepatah Sunda “Sabar beungeut, aya ngadatang.”

Sareng sabab ieu, kuring ngajantenkeun pangalusna pikeun saudara-saudara sékantor. Pikirkeun sabar téh téh ngagantungkeun ku Éndah Budaya jeung Kéur Budaya anu terus diadopsi ku kami. Anu mana ieu ngajadikeun ararah sadaya pikeun ngalawan lara sareng ngalawan henteu kawilangan.

Sabar téh téh usaha pikeun ngadaptar pikiran, tindakan, jeung sikap anu leres. Sabar téh ogé janten patali ka kolaborasi jeung kerjasama. Aya sababaraha kasempatan sareng tantangan anu bakal ngahontal kekuatan anu tingkat leutik, sareng sabar téh kadaharan anu mibanda pikeun sukses.

Sabab eta, kuring pamundutkeun, sékantor, pikeun ngajantenkeun sabar téh tangtu. Sabar téh mah ngadeg pikeun ngagantungkeun urat adat, pituduh, sareng hiji nu ukur, salaku pangalusna hirup urang sadayana.

Hatur nuhun pikeun waktu anu kaamit.

Wassalamu’alaikum Wr. Wb.

***

Itulah tadi contoh pidato Bahasa Sunda singkat tentang sabar.

Kamu juga bisa melihat contoh pidato Bahasa Sunda singkat tentang agama di artikel.rumah123.com.

Ikuti pula Google News Rumah123 agar tetap up to date dengan informasi terkini.

Lagi cari rumah? Kunjungi Rumah123 karena #SemuaAdaDisini!


Tag: , ,


Bobby Agung Prasetyo

Sr. Content Editor

Bobby Agung Prasetyo adalah Senior Content Editor di 99 Group yang fokus menggarap konten seputar properti, bisnis, serta gaya hidup. Lulusan Ilmu Komunikasi Unisba ini gemar menonton film, gaming, dan memainkan musik heavy metal.
Selengkapnya

IKLAN

Tutup iklan
×

SCROLL UNTUK TERUS MEMBACA