OK
logo rumah123
logo rumah123
Iklankan Properti
Dijual
Disewa
Properti Baru
Panduan

Contoh Biantara Sunda Singkat tentang Kebersihan Terbaru 2024

02 Januari 2024 · 5 min read Author: Bobby Agung Prasetyo

contoh biantara sunda singkat tentang kebersihan

contoh biantara sunda singkat tentang kebersihan | shutterstock.com

Contoh biantara Sunda singkat tentang kebersihan yang satu ini, bisa jadi inspirasi untuk tugas sekolah hingga presentasi kerja.

Property People, tahukah kamu apa itu biantara Sunda?

Biantara Sunda adalah pidato atau ceramah yang dilakukan dalam bahasa Sunda, bahasa daerah yang banyak digunakan di Provinsi Jawa Barat.

Pidato bahasa Sunda yang dimaksud dapat membahas berbagai topik, seperti budaya lokal, adat istiadat, kehidupan sehari-hari, seni, dan berbagai hal lain yang relevan dengan masyarakat Sunda.

Biantara Sunda dapat terjadi dalam berbagai latar, mulai dari sesi tugas sekolah di hadapan teman-teman kelas hingga agenda formal dalam acara-acara seperti seminar, lokakarya, atau pertemuan komunitas.

Salah satu topik yang sering dibahas dan dilihat adalah contoh biantara Sunda singkat tentang kebersihan.

Buat kamu yang butuh referensi contoh pidato bahasa Sunda singkat tentang kebersihan, simak selengkapnya di bawah ini!

Contoh Biantara Sunda Singkat tentang Kebersihan

gambar siswa sekolah

gambar siswa sekolah | shutterstock.com

1. Biantara Sunda Singkat tentang Kebersihan di Sekolah

Assalamu’alaikum wr. wb.

Tabuhan ibu bapa, para guru, saha teman-teman sadayana,

Alhamdulillah, pada kieu waktu kitu, urang sadaya geus ngarumpak di ieu tempat nan sae, kaasup abdi oge anu geus nyanghareupan nuhun pikeun hadir ka acara ieu.

Dina kesempatan ieu, abdi hoyong ngadegkeun babaturan ngeunaan hiji hal anu sakedik, tapi henteu leuwih penting, yaitu kebersihan. Kebersihan nyaéta hal anu penting ku sababaraha alasan. Ieu teu hanya mangrupikeun cara pikeun ngalebetkeun béda jeung hawa beungeut, tapi ogé cara pikeun ngajaga kesehatan diri.

Sareng-sareng, kitu deui, ngalakukeun hal-hal sederhana, anu tina sorangan bakal ngabawa dampak nu luar biasa. Upami kitu, hiji tempat mangrupikeun contona. Ku nyiramkeun jeung ngaropéa ka tempat nu sakitu, aya nu leresna? Tempatna janten nyaman, sehat, sareng iwal sakedik.

Dina kebersihan diri oge. Nya éta? Mangga manggihan tangan saha jasadna ti kotoran, mungkin tina pikiran, tapi bisa ngarasa nu kaayaan ogé. Ulah salah saha ngan salah pikeun ngadengeun nasihat bapa ibu, sabab kaayaan téh datang tina hiji langkah saderhana.

Kuring hoyong ngaguarkeun pikeun sadaya anu hadir dina acara ieu pikeun ngajaga kebersihan. Aya ngan upami kitu, aya nu duka aya nu senang. Pikeun aya nu senang dina dunya, henteu aya salahna upami kitu hoyong ngajaga kebersihan. Kuring hatur nuhun.

Wassalamu’alaikum wr. wb.

2. Contoh Biantara Sunda Singkat tentang Kebersihan di Lingkungan Sekitar

Assalamu’alaikum wr. wb.

Tabuh parantos dipun sira, kaasup ibu bapa, para guru, sareng rekan-rekan sadayana,

Alhamdulillah, dina kaulinan kitu, urang sadaya baraya sadayana tiasa hadir dina acara ieu. Di sababaraha wates kitu, kuring hoyong miguneman pikeun ngadegkeun pababaran ngeunaan hiji hal anu pang poko, nya éta: kebersihan di lingkungan rumah.

Kebersihan nyaéta hiji pangalusna anu ngalakukeun kapilihna. Ngajaga lingkungan rumah beuratna ngabantoskeun nu leuwih jelas sangkan indung kuringna. Lamun lingkungan rumah bebersihan, kitu ogé ditarima ku wawasan kuringna. Hijina teh munggaran anu ogé muka teu baris tina hawa beungeut, tapi ogé ngeunaan kesehatan urang sadaya.

Manggihan lingkungan rumah baris tina tindakan-tindakan sederhana, saperti ngaleupaskeun sampah dina tempatna anu wungkul, ogé ngadengeun ieukeun lantai sareng pahekelan dina lingkungan rumah. Lamun tiap-tiap urang sadaya ngabantos ngalakukeun ieu, teh bakal ngahasilkeun lingkungan anu henteu baris tina sampah sareng kotoran.

Sangkan kitu, kitu perlu dihayati nu ngajaga kebersihan nyaéta tanggung jawab bersama. Abdi hoyong nyautkeun sadaya baraya sadayana pikeun saling nyarankeun sareng ngajaga lingkungan rumah. Upami lingkungan rumah bebersihan, bakal akuratna nyadiakeun suasana nu nyaman, segar, sareng damai pikeun urang sadaya.

Tungtung dina pikiran, tetep kuring ngucapkeun nuhun pikeun sadaya baraya sadayana anu geus hadir dina acara ieu. Hatur nuhun.

Wassalamu’alaikum wr. wb.

3. Contoh Pidato Bahasa Sunda Singkat tentang Pentingnya Menjaga Kebersihan di Rumah

Tabuh parantos sira, ibu bapa anu kaasup, guru-guru anu hormat, sareng saderek sadayana,

Alhamdulillah, dina kaulinan kitu, urang sadaya geus ngarumpak dina acara ieu. Dina kesempatan ieu, abdi hoyong ngadegkeun pamarentah ngeunaan hiji hal anu penting kaasup, nya éta: pentingna ngajaga kebersihan di rumah.

Rumah nyaéta tempat anu penting pikeun saderek sadayana. Teu hanya janten tempat nu kitu réstui, tapi ogé tempat anu béda rencang. Nya éta, ngajaga kebersihan di rumah teh tangtu ngagaduhan hiji arti anu pang rupo.

Ngajaga kebersihan di rumah téh teu kedah dianggap loba. Anu pang poko, téh ngagaduhan dampak anu luar biasa pikeun kahirupan kitu saderek sadayana. Kebersihan téh teu hanya ngagaduhan hubungan jeung hawa beungeut, tapi ogé ngagaduhan hubungan jeung kesehatan. Nu bebersih téh, téu bakal ngahasilkeun masalah-masalah anu teu kapanggih.

Tumuwuh kaayaan anu mumpuni téh, sadayana bakal boga kahirupan anu indah. Nu henteu lain, rumah anu bebersih ogé bakal ngarasa aya wungkul sareng nyaman. Manggihan, upami saderek sadayana ngabantos ngajaga kebersihan di rumah, kita bakal miboga tempat anu nyaman pikeun ngagaduhan aktipitas sareng miboga hubungan anu harmonis.

Kuring hoyong ngucapkeun nuhun pikeun saderek sadayana anu geus hadir dina acara ieu. Dina panyanggraon anu keur, mari kitu sato, kitu kacida. Hatur nuhun.

***

Itulah tadi contoh biantara Sunda singkat tentang kebersihan.

Semoga bermanfaat, Property People.

Simak referensi lainnya seperti contoh pidato bahasa Sunda singkat tentang sabar hanya di artikel.rumah123.com.

Ikuti pula Google News kami agar tak ketinggalan informasi paling up to date.

Pastikan untuk memenuhi kebutuhan properti dengan mengakses www.rumah123.com yang selalu #AdaBuatKamu.


Tag: , ,


Bobby Agung Prasetyo

Sr. Content Editor

Bobby Agung Prasetyo adalah Senior Content Editor di 99 Group yang fokus menggarap konten seputar properti, bisnis, serta gaya hidup. Lulusan Ilmu Komunikasi Unisba ini gemar menonton film, gaming, dan memainkan musik heavy metal.
Selengkapnya